Kulajda soep

Deze soep at ik voor het eerst in Praag. 
Een heerlijke soep voor de tijd van het jaar. Met een stukje rustiek brood maak je er een maaltijd soep van. 





50 g boter
40 g bloem
bouillon azijn
laurierblad
karwijzaad
zout, paddestoelen  4 eieren
200 ml zure room
250 g aardappels in kleine stukjes 
dille

Bak de in stukken gesneden paddestoelen (mogen verschillende soorten zijn) apart in een koekenpan en zet ze apart.
Maak een roux van de boter en de bloem  in een platte diepe pan (hapjespan) , voeg hier de bouillon (zoveel tot je een gebobde soep hebt) en wat zout  aan toe en blijf roeren,  nu het laurierblad karwijzaad, de in kleine blokjes aardappel  en de reeds gebakken paddestoelen toevoegen en laat het langzaam sudderen. voor ongeveer 15 min. roer de zure room erdoor en laat het een beetje afkoelen, voeg dan een scheutje azijn toe en breek de eieren in de soep. doe er een deksel op zodat het ei gaar wordt en het eiwit wit wordt. voor het uitserveren doe je er de gesnipperde dille over.  

ik zeg "Dobrou chut' "

Reacties