Guiso de papas con carne





Guiso = stoofpot, papas = aardappelen, carne = vlees
Vrijvertaald is dit dus een stoofschotel van aardappelen met vlees.

Deze guiso is een stoofschotel die vooral in de wintermanden gemaakt kan worden.
Dit omdat het in de wintermaanden kouder is en men behoefte heeft aan een warme hap die vult.

Om de guiso de papas con carne te maken heb je de volgende ingredienten nodig:

Aardappelen (iets kruimig)
Rundvlees ( runderlappen, riblappen etc)
Uien
Knoflook
Zout en peper (evt nog een bouillonblokje)
Saffraan of colorante
Wortel
Sperciebonen
Scheutje witte wijn
Olijfolie

Fruit de uiten en knoflook aan in een beetje olijfolie.
De in blokjes gesneden rundvlees (die vooraf voorzien zijn van zout en peper) aanbraden en met een scheutje wijn laten sudderen tot deze zacht is. (evt een klein beetje water toevoegen)






Als het vlees zacht is dan voeg je de in stukjes gesneden aardappelen, wortel en speciebonen toe.
Doe hieroverheen de colorante of de safraan zodat de aardappelen geel kleuren.
Voeg nu wat water toe tot dat het gerecht onder water staat en de aardappelen en groente gegaard kunnen worden.
Voeg nu indien nodig een bouillonblokje toe voor de smaak.

Na ongeveer 20 minuten zijn de aardappelen en groenten gaar en kan het gerecht geserveerd worden.



Reacties