Chili con carne met chocolade





Chili con carne is een gerecht dat in vele Hollandse huishoudens op tafel komt. vaak met gehakt en bruine bonen. 
Mijn chili con carne maak ik met kidneybonen, rundvlees en pure chocolade. CHOCOLADE..??!??  Jazeker met 85% pure chocolade. Het geeft het gerecht een heerlijke volle smaak. 

Ik zelf gebruik voor mijn rundvlees gerechten het liefst de slowcooker. A omdat ik er geen omkijken naar heb en B omdat het vlees heerlijk zacht wordt. 

Wat heb je nodig:

1kg rundvlees 
2 eetlepels olijfolie
2 uien
3 teentjes knoflook
2 eetlepels appel azijn
1 eetlepel gemalen komijn
1 eetlepel gerookte paprikapoeder 
1 theelepel cayennepeper 
400 gram gepelde tomaten in blik
30 gram 85% pure chocolade
800 gram kidneybonen uit blik 

Snij het vlees in dobbelsteentjes en bestrooi met peper en zout. Bak dit even aan in een koekenpan (gebruik hiervoor de olijfolie).








Snij de ui en knoflook fijn en laat dit even meebakken. 
Doe dit in de slowcooker. Voeg nu de kruiden azijn etc toe en roer even goed door. Laat het 4 uur op standje 2 koken of 8 uur op stand 1. 




Hak de chocolade fijn en spoel de bonen onder stromend water. 
Voeg deze laatste twee ingrediënten het laatste uurtje toe aan de slowcooker. 

I



Lekker met rijst een beetje koriander en rode uien of een salade van tomaat en avocado. 


Ps heb je geen slowcooker dan kan het natuurlijk ook op het fornuis. Even zelf kijken hoelang het duurt voordat het vlees zacht is en daarna de bonen en chocolade. 

Reacties