Dag 2 van mijn culinair weekje in Zuid Spanje.
Laat alles koken voor ongeveer een uur maar in iedergeval totdat de linzen zacht zijn. Heb je een snelkookpan dan kan het in een half uurtje klaar zijn
Vandaag staan er linzen op het menu. Linzen zijn peulvruchten die al eeuwenlang gegeten worden omdat ze voedzaam zijn en tevens vullen. You love them or you hate them.....
Ingrediënten:
Linzen
1 paprika
2 kleine aardappelen
1 ui
2 teentje knoflook
Zout
Laurierblad
Paprikapoeder
Peper
Stukje hamlap
1 chorizo
1 bloedworstje (morcilla)
Stukje vetspek
Doe de linzen ( ongeveer een klein kopje per persoon) in een pan met ruim water. Voeg de linzen, de groenten en het vlees daaraan toe. Doe er wat zout en peper bij en het laurierblad.
(Hierbij kun je een beetje komijn voegen als je van de smaak houdt)
En Voilà klaar om te eten. Voor de liefhebbers, daar ben ik er een van, kan je op je eigen bord een scheutje azijn bij de linzen doen. Klinkt misschien vreemd maar des te lekkerder is het.
Wat doen we met het vlees?
Dit wordt apart gegeten. Men noemt dit "pringa" een stukje vlees een stukje chorizo een stukje bloedworst en een stukje spek en dan met een stukje brood prakken tot het een pringa (prutje) wordt. Heerlijk met brood en met je handen eten mmmmh. Que Aproveche
Reacties
Een reactie posten