Ingrediënten:
Bruine laag:
60 gr. hungkwee meel
125 gr. gula djawa
1/2 liter water
Snufje zout
Witte laag:
60 gr. hungkwee meel
300 ml liter kokosmelk
125 gr. suiker
200 ml water
Snufje zout
Begin met de donkere laag
Maak een siroop van de Gula Djawa water en snufje zout. Als de Gula Djawa is gesmolten voeg je de meel toe en blijf je roeren tot het gaat indikken. Het wordt net zo dik als pudding.
Giet dit over in individuele bakjes ofeen pudding vorm.
De witte laag maak je ook zo. Alle ingrediënten in één keer in de pan en roeren tot een pudding.
Giet dit op de reeds afgekoelde bruine laag en laat het afkoelen in de ijskast.
Lekker lekker
Ps mocht je gebruik maken van reeds bestaande Gula Djawa siroop dan pas je de verhouding water/ Gula Djawa siroop aan tot 300 ml siroop en 200 ml water en kan de meel er gelijk bij omdat het dan al vloeibaar is.
Oh ja de verhouding water ten op zichte van de Gula Djawa of de kokos versterkt de smaak. Dus hoe meer water hoe minder smaak naar kokos cq Gula Djawa.
Reacties
Een reactie posten