Macaroni uit de oven. De eerste keer dat ik dit gegeten heb was bij mijn schoonmoeder thuis. Ik wist tot die eerste keer niet dat het bestond. Voor mij was macaroni een Italiaanse pasta die je met tomatensaus of carbonara saus at.
Macaroni uit de oven is nu een gerecht die ik vaak maak als ik iets makkelijks, snel en lekker wil eten. En bij mij thuis zijn we er gek op.
Vandaag is het zo'n dag dus hier volgt het recept:
Ingrediënten:
Macaroni (het liefst dikke pijp macaroni )
4 eieren
geraspte kaas
dikke plak ham of blikje smack
beetje melk
zout,peper,nootmuskaat
paneermeel
boter
Macaroni uit de oven is nu een gerecht die ik vaak maak als ik iets makkelijks, snel en lekker wil eten. En bij mij thuis zijn we er gek op.
Vandaag is het zo'n dag dus hier volgt het recept:
Ingrediënten:
Macaroni (het liefst dikke pijp macaroni )
4 eieren
geraspte kaas
dikke plak ham of blikje smack
beetje melk
zout,peper,nootmuskaat
paneermeel
boter
De macaroni die ik gebruik is afkomstig van de Konmar het is eigenlijk dikke spaghetti. Andere pasta is natuurlijk ook mogelijk |
Kook de pasta in een pan met ruim water en wat zout |
Klop de eieren los doe er een scheutje melk bij de zout,peper en nootmuskaat |
Doe de macaroni bij het ei mengsel en doe de geraspte kaas en ham blokjes erbij roer dit goed door elkaar |
Doe alles in een schaal die ingevet is met wat boter, bovenop doe je het paneermeel en een beetje boter |
Doe de schaal in voorverwarmde oven (200gr) en bak het in ca. 40 min gaar. Als alles knapperig is controleer je of het van binnen gestold is dmv het inprikken met een sateprikker |
... erg lekker met een sambal sausje of wat tomatenketchup of welke andere saus dan ook. |
Reacties
Een reactie posten