Kue mangkok
Deze gestoomde kokos cakejes zijn er in vele kleuren. De kleuren krijg je door onder andere pandan pasta (groen + smaakl) rozen essence (rood+smaak), wit ( witte basterd suiker) bruin (donkerbruine basterd suiker) in je beslag te verwerken.
De cakejes worden in metalen bakjes gestoomd. Uiteraard kan het ook in andere bakjes.
In de bakjes doe ik muffin papiertjes maar je kan ze ook zonder papiertjes stomen, de bakjes moeten dan wel ingevet worden. Als ze klaar zijn kunnen ze apart omwikkeld worden in plastic folie maar ze kunnen ook goed bewaard worden in een tupperware of andere plastic doosje.
Het is belangrijk dat je in het bezit bent van een stomer of er een creëert, het zijn nou eenmaal gestoomde cakejes.

Na een aantal bezoekjes aan de Pasar Malam (tegenwoordig Tong Tong fair maar voor mij nog steeds de Pasar) ben ik in de sfeer gekomen en heb ze gemaakt.
Ingrediënten:

2 kopjes zelfrijzend bakmeel
1 kopje Geraspte kokos
1 kopje basterd suiker
1 1/2 kopje sprite
1 zakje vanille suiker
1 zakje bakpoeder

Optioneel :
Voor het kleuren pandan pasta en rozen essence

Bakjes, muffin papiertjes en een stomer

Meng alle ingrediënten door elkaar en zet ondertussen de stomer op.

Als het beslag klaar is, en je wilt de Kue Mangkok kleuren, verdeel je het beslag in twee delen. Doe de kleurstof erbij en roer dit nog even goed door.


Verdeel het beslag over de bakjes en zet ze in de stomer.


Stoom ze ongeveer in een half uur gaar. Om te voorkomen dat ze niet opengaan als een bloem laat je de deksel op de pan en bind je om de deksel een theedoek zodat de stoomdruppels niet terugvallen op je cakejes.

Selamat makan!!!

Reacties