Leche Frita (Gebakken melk)De kloostersi waar de nonnetjes altijd bezig zijn met het maken van zoete lekkernijen, worden tegen de Kerst opengesteld voor bezoek. Je kunt daar dan "aan de deur" kopen.
Leche Frita is zo'n gerecht die door de nonnetjes gemaakt wordt.
Omdat het bijna Kerst is lijkt het mij een perfect moment om dit recept te maken.
Probeer het eens.....
Ingrediënten:
1 liter melk
1 kaneel stokje
1 schil van een citroen
een vanille stokje of vanille suiker
300 gr suiker en een beetje suiker voor na het bakken
200 gr maizena  en een beetje voor  bloem om te paneren
kaneelpoeder
Olie
Eieren
Verwarm 800 ml melk met het kaneelstokje de citroenschil en de vanille.
Zodra het begint te koken haal je de pan van het vuur en laat het een kwartier rusten zodat de smaken goed blenden. Hierna wordt de citroenschil, kaneelstokje en evt vanille stokje verwijderd uit de melk.
Zet de pan terug op het fornuis op een laag vuurtje.
Meng de maizena met de 200 ml melk tot een papje, voeg dit papje toe aan de melk in het pannetje.

Blijf goed roeren, je merkt dat het gaat binden en dikker wordt. Blijf zolang mogelijk op een laag vuur roeren. De maizena wordt hierdoor gekookt en het zal later beter smaken. Gebruik hiervoor een garde.
Vet intussen een platte schaal in met wat olie of boter. Giet hierin de melk met maizena en laat het volledig afkoelen in de koelkast.
De hoogte in de schaal van het papje moet ongeveer 1 vingerkootje zijn. maak ze niet te dik.
Heb je nog wat over verdeel het over meerdere schalen.
Als de massa volledig is afgekoeld en uitgehard dan snij je er rechthoekige plakjes, taart puntjes of rondjes van, vervolgens worden ze "gepaneerd" door ze door het geklutste ei en bloem te halen en vervolgens worden ze gebakken in de olie.
Als ze goudgeel zijn van kleur laat je ze uitlekken op keukenpapier en als laatste haal je ze door een schaal met suiker en kaneel. Hierdoor worden ze lekker gesuikerd en klaar om te eten.

Tip:
De opmaak van een bordje: 1 of 2 stukjes leche frita, bolletje ijs, warme custard rond om schenken en afmaken met poedersuiker.....een plaatje en super lekker.

Reacties