Boquerones en vinagre

Boquerones zijn ansjovisjes die je op de markt vers maar ook bevroren kunt kopen. Wij hebben een Turkse winkel waar ze zelfs al schoon te koop zijn, weliswaar diepgevroren  maar het scheelt een hoop werk. Want moeilijk is dit recept zeker niet maar wel bewerkelijk.

Nu in Nederland de nieuwe haring weer volop te verkrijgen is laat ik jullie vanuit mij Spaanse huis weten hoe je deze lekkere visjes maakt. Dus hup de keuken in....

Ingrediënten

Ansjovis
Azijn
Olijfolie
Peterselie
Knoflook
Zout

Het aller belangrijkste is het schoon maken van de visjes. Alles gebeurd met de handen. Gebruik evt. handschoenen of koop ze al schoon. Laat tijdens het schoonmaken de koude kraan met een klein straaltje openstaan, zo kun je ze lekker schoonmaken.1) kop eraf
2) met je vinger via de buik naar de
staart toewerken om zo de
Ingewanden te verwijderen
3) open klappen graad eruit halen
4) beide filetjes laten zitten aan het.
staartje

Goed spoelen onder het koude water en ze in een schaal leggen. Je legt de visjes neer met de huid naar beneden.
Als alles visjes schoon zijn en in een schaal liggen voeg je er zout bij en zoveel azijn als nodig is om de visjes onder de azijn te laten staan.

Laat dit een aantal uur trekken het liefst een nachtje maar het kan ook korter. De filetjes van de ansjovis moeten wit worden door de azijn.
Presenteren:
Haal ze uit de azijn en leg ze in een schone platte schaal. Leg de ansjovisjes 1 voor 1 met de huid naar beneden naast elkaar neer. Besprenkel nu de  laagjes met olijfolie, zout, gehakte peterselie en uiteraard de gehakte knoflook.Ga door met laagjes tot ze op zijn.  Vergeet ze niet te proeven het kan zijn dat er nog wat azijn of zout bij moet.

Een heerlijke tapa bij een wijntje of pilsje

"Que Rrrrrrico"

Reacties