Frittata

 Frittata




Frittata is een gerecht afkomstig uit Italië. Het woord betekend "gebakken".

Dit gerecht is eigenlijk een gerecht die gemaakt wordt van groenten en pastas die overgebleven zijn van de vorige dag.

Een mooi gerecht om voedselverspilling tegen te gaan.

Ik kook altijd te veel, dat zit in mijn aard, en invriezen kan dan natuurlijk ook maar mijn ervaring is dat ik ingevroren gerechten nauwelijks weer op tafel serveer en uiteindelijk toch in de kliko belanden.

Dit keer heb ik een frittata gemaakt van een wokgerecht die ik de dag ervoor had gemaakt.

Het wokgerecht bestond uit veel groenten en kip, natuurlijk weer te veel om in 1 keer op te eten dus ging ik de volgende dag aan de slag met mijn frittata


ingrediënten:

Wokgroenten met kip (over van de vorige dag)

Wat room (ik heb  een schepje Griekse Yoghurt gebruikt die ik nog in de koeling had)

Geraspte kaas

4 Eieren

Peper/zout

Cherry tomaatjes


Omdat alles al gaar is heb ik de eieren samen met de Griekse yoghurt de geraspte kaas en het zout en peper in een kom geklutst.

Vervolgens heb ik de wokgroenten met kip toegevoegd aan mijn eiermengsel en even door elkaar geschept

Ik heb de oven ondertussen op 200 graden voorverwarmd en mijn ovenschaal ingevet met olijfolie.

Het eiermengsel uit de kom heb ik in de schaal gedaan en deze heb ik afgemaakt door er hier en daar wat tomaatjes in te drukken.

Het geheel in de oven gezet voor ongeveer 20 minuten maar in igg tot het geheel gestold is en een bruin kleurtje heeft gekregen.

Ik heb er een biefstukje bij geserveerd met wat komkommersalade maar dat is aan een ieder om te bepalen.

Heel lekker als lunch of als avondmaal.

Eet smakelijk



Reacties