Brood simpel en snel

Waarom zou je brood maken?
Nou, laat me je vertellen dat het je een heel tevreden gevoel geeft. 

Het kneden, zien rijzen en als laatst het resultaat. Prachtig om te zien dat  je iets gecreëerd hebt. 

Dit brood kun je natuurlijk uitbreiden met allerlei lekkere ingrediënten zoals rozemarijn, kaas en gedroogde tomaat of een combinatie hiervan. 

Hier volgen de ingrediënten:
 
500 Gr bloem 
399 ml lauw water
1 zakje gist
10 gr zout
15 gr suiker
3 eetlepels olijfolie

Stap 1: doe het zakje gist in een glaasje met een beetje lauw water en de suiker. Even goed roeren en laten staan tot het gehydrateerd is. 

Stap 2: doe in een kom het lauwe water ca 300 ml, het glaasje met gist en de olijfolie en ongeveer 6 eetlepels van de bloem. Roer dit goed door elkaar en laat de kom, bedekt met een schone doek, 20 min staan. 

Stap3: voeg nu beetje bij beetje de rest van de  bloem toe en de zout. Roer alles goed door elkaar totdat het een stevige massa is. 

Stap 4: haal de massa uit de kom en kneed het brood. Indien nodig een beetje bloem toevoegen zodat het niet aan je handen blijft plakken. 

Stap 5: maak er een bolletje van en laat een half uur staan met een schone doek eroverheen zodat het kan rijzen  

Stap 6: als het goed is, is het brood gerezen. Nu de lucht eruit kneden ( een paar keer kneden) en hem op een bakplaat met bakpapier zetten. 
Snij 2 sneden in het bolletje, links en rechts, en besprenkel met wat bloem. Hierdoor gaat het brood mooi open en krijgt het een rustieke uitstraling. 

Stap 7: zet de oven op 200 graden. Zet een pyrex schaal over het bolletje ( hierdoor rijst het brood mooi en door het circuleren van het vocht  wordt het brood lekker zacht van binnen en knapperig van buiten) bak het brood in ongeveer 50 minuten gaar en goudbruin. 
Reacties