Ponche crema






Met kerst is het traditie om Ponche crema te maken. In zuid-America maar ook in Spanje is dit een drankje die geserveerd wordt tijdens de feestdagen. Maar het kan natuurlijk ook heel goed het hele jaar door gedronken worden. 

Dit simpele recept geeft een verbluffend resultaat. Slechts met enkele ingrediënten kun je een heerlijk drankje op tafel toveren. 

Wat hebben we nodig voor 2x 75 ml Ponche crema. 
(Als meer wilt maken net als ik verdubbel je de ingrediënten)




1/2 liter melk
2 blikken gecondenseerde melk
2 eetlepels maïzena
1 eetlepel vanille essence
3 eetlepels suiker
3 eigeel 
Rum ongeveer 500 ml (hoeft geen dure te zijn)

Blender of keukenmachine 



Maak van de melk de eieren ( eigeel), suiker, vanille essence en de maizena een glad papje in de blender

Laat dit al roerend aan de kook komen en stort het in een schaal 
Laat deze “ pudding” op kamer temperatuur komen en daarna minimaal 2 uur in de koelkast. 



Neem de helft van de pudding en doe dit in de blender. Doe hierbij 1 blik gecondenseerde melk en de inhoud van het zelfde blikje met rum. 

Laat het goed mixen minimaal 2 minuten voor een romig effect 


Zodra dit gemixt is vul je hiermee een mooie fles of lege wijnfles. 






Doe vervolgens hetzelfde met de andere helft van de pudding. 

Ik heb n mijn geval het recept verdubbeld dus heb ik 3 liter Ponche Cuba eruit gekregen. 

In de koelkast bewaren en serveren Met ijsblokjes




Feliz Navidad

Reacties