Geroosterde paprika salade



Piemientos asados , zoals deze paprika salade in Spanje heet, kregen wij thuis regelmatig voorgeschoteld. 
Gek genoeg was ik daar toen niet echt een liefhebster van. Vandaag de dag is dat wel anders. Naast dat het lekker is, is het ook erg gezond. 

De piemientos asados kun je zo eten of in een salade zoals de foto hierboven laat zien met wat tomaat, ui en azijn. Natuurlijk kun je er van alles bij doen. Het is maar net waar je voorkeur naar uitgaat. 

Men neme ;

Paprika’s ( diverse kleuren) 
Olijfolie
Zout

Verwarm de oven op 200 graden
Smeer de paprika’s in met olijfolie en leg ze naast elkaar in een schaal. 
Hierna kunnen ze de oven in. 



Rooster ze in totaal ongeveer een uur. 

Na een half uurtje haal je ze uit de oven  . 




bedek ze met aluminium folie om te voorkomen dat ze aanbranden



Als ze in totaal een uurtje hebben geroosterd leg je ze met de folie even apart om af te koelen. 

Hierna kun je de vellen en de pitjes heel makkelijk verwijderen. 






Snij ze in repen of stukjes en doe ze in een kom, doe het vocht die de paprika’s loslaten erbij. Zo kun je de geroosterde paprika’s zeker een week in de koelkast bewaren. 

Voor de salade schep je wat paprika’s op een schoteltje  en snipper er een uitje over.  Doe er wat olijfolie overheen en zeezout. 


Je kunt nu eindeloos variëren of “plane” eten. 


Que Aproveche 😉 

Reacties