Deze tapa heb ik thuis klaargemaakt en bij een wijntje,biertje of gewoon frisdrankje prikt het heerlijk weg.
Ingrediënten
1 kg wortel
1 lepel komijnpoeder
1 lepel oregano
5 teentjes knoflook
1/2 lepel paprikapoeder
1 lepel peterselie
100 cc wijnazijn
100 cc water
Zout
Olijfolie
Schil de wortel en snij ze in schijfjes van ongeveer 1 cm. Kook ze in water met wat zout tot ze beetgaar zijn.
Maak ondertussen van alle kruiden en knoflook een pasta in een vijzel. Gebruik een beetje olie om het smeuïg te krijgen.
Voeg de azijn en water eraan toe zodat je een vinaigrette krijgt.
Als de wortel beetgaar is giet je ze af en doe je ze in een schaal die ook de koelkast in kan. Het liefst met deksel. Doe de wortel in de kom samen met de vinaigrette en roer goed door elkaar. Zet het 8uur weg in de koelkast zodat alle smaken goed in de wortels kan trekken.
Na 8 uur de overtollige vloeistof verwijderen met een vergiet. Doe de wortels in wekpot. Giet hierover wat olijfolie.
Bij het opdienen kan het nig afgemaakt worden met olie en zout en evt peterselie.
Reacties
Een reactie posten