Pompoensoep

Mijn eerste bezoek aan de Markthal in Rotterdam was een succes. Hoewel de prijzen wat aan de hoge kant zijn, kon ik het niet laten om met 4 volle tassen thuis te komen met allerlei heerlijke producten.

Naast brood, kaas, worst en nog meer lekkernijen had ik ook een pompoen gekocht.
Vandaag was het tijd om deze pompoen te gaan gebruiken en wat is er lekkerder dan een heerlijke pompoensoep in de herfst.
Met wat simpele ingrediënten heb ik deze pompoensoep gemaakt en eerlijk is eerlijk hij is heerlijk.

Ingrediënten

1 kleine pompoen
1 klein uitje
1 teentje knoflook
1 theelepel sambal
2 takjes verse koriander
3 kleine worteltjes
Een half blikje kokosmelk
1 groente bouillonblokje
1 liter water
Klontje boter
Zout/ peper naar smaak

Fruit de gesnipperde ui en knoflook aan in wat boter, laat het niet bruin worden.
Doe hier een theelepeltje sambal bij en fruit de sambal even mee.
Doe er vervolgens een liter water bij. Schil de pompoen, verwijder de pitten van de pompoen en snij het vruchtvlees in stukjes. Was de worteltjes en snij deze ook in stukjes. Doe de pompoen en de worteltjes in de pan en doe het bouillonblokje erbij. Laat dit koken totdat de pompoen en worteltjes zacht zijn geworden

Haal de pan van het vuur. Doe de gesnipperde koriander in de pan en pureer dit alles met een staafmixer tot het een puree wordt. Als laatste voeg je de kokosmelk erbij. Pureer dit alles nogmaals en proef of het op smaak is.
Indien nodig wat zout en of peper toevoegen.

Eet smakelijk
Mamaritasplace

Reacties

  1. Hi! I would like to share your recipes on Volrecepten.nl. Adding your blog will make your content available to our users and send you some additional traffic. To have a better visibility and compare the number of visits of your blog with other popular Dutch sites, install the myTaste widget.
    You can add your blog from the main page in the Top Blogs section (Food blogger? Sluit je!).
    Hope to see you there soon :)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten