
Het originele recept bestaat uit krokant gebakken aardappelblokjes met een pikante saus van tomaten en tabasco of cayennepeper.
Soms wordt er Alioli bij geserveerd.
Mijn recept is als volgt:
De patatas
Schil zoveel aardappelen als gewenst.
Snij ze in evenredige grote vierkante stukken en kook ze even tot ze zacht zijn maar niet te zacht.
Laat ze afkoelen. Maak intussen de saus

voor de saus:
1 gesnipperde ui
2 tenen knoflook
1 theelepel pimenton ( paprikapoeder)
Een blik tomatenblokjes of verse tomaten in blokjes gesneden
2 theelepels wijnazijn
1 laurierblad
snufje suiker en zout
Olijfolie
Tabasco


Doe nu de tomatenblokjes en het laurierblad in de pan en laat het zachtjes koken. Blijf goed roeren zodat het niet aanbrand. Voeg de suiker en zout toe.
Mijn voorkeur gaat uit naar het pureren van de saus met een staafmixer. Vergeet niet het laurierblad te verwijderen. Doe dit bij voorkeur in een hoge beker. Als de saus glad is voeg je naar smaak de azijn en tabasco toe en roer of mix je het nog even goed door elkaar.
Als laatste zet je de olijfolie om de afgekoelde aardappelen krokant te bakken.
Giet nu de salsa brava over de aardappelen en indien gewenst ook wat alioli.
Que Rico.
Reacties
Een reactie posten