mixer verkruimelen en aan de saus voegen. Doe de saffraan erbij. Saus proeven en evt wat wijn erbij en of zout. Hierna de vis en schelpdieren in de pan en de saus aanlengen met bouillon. Als laatste wat peterselie erover versnipperen.
Deze Zarzuela heb ik als workshop gemaakt met vrienden. Lekker samen koken en daarna smullen. Ik weet. Dit gerecht is iets bewerkelijk maar het resultaat mag er dan ook wel zijn.
Ingrediënten:
olijf olie, om in te bakken
aantal amandelen
kabeljauw, in moten
plukje peterselie
2 dl tomate frito ( AH)
3 teentjes knoflook
1/2 ltr bouillon vis
om te paneren bloem
garnalen
mosselen
wijn
inktvis
1 gesnipperde ui
laurier
2 sneetjes brood
saffraan
cayenne peper
aantal amandelen
kabeljauw, in moten
plukje peterselie
2 dl tomate frito ( AH)
3 teentjes knoflook
1/2 ltr bouillon vis
om te paneren bloem
garnalen
mosselen
wijn
inktvis
1 gesnipperde ui
laurier
2 sneetjes brood
saffraan
cayenne peper
Visbouillon maken
Zet 1liter water op en doe hierin de koppen van de garnaal en evt van de vis. En laat hier een bouillon van trekken.
Kan ook met tablet gemaakt worden
Zet een pan op het vuur met olie en doe hier in de amandelen en het brood aanbakken.
Verwijder uit de pan en laat afkoelen.
Vis in stukken snijden als dit nog niet het geval is.. En schaaldieren wassen..
In dezelfde pan de gesnipperde knoflook en de ui fruiten met evt een cayennepeper. De inktvis in ringen meebakken. Strooi hier wat bloem over en bak de bloem even mee. Voeg hier een scheutje witte wijn bij en laat alcohol verdampen. Hierna bouillon erbij en laurierblad. Laat het meekoken. Dan de tomate frito erbij en even meekoken. Doe in deze sofrito de mosselen koken en laat ze open gaan. Zodra ze open zijn verwijderen en apart zetten. De vis in bloem dopen en zoveel mogelijk afkloppen. Hierna in een pan aanbakken en apart zetten. De garnalen even aanbakken en apart zetten. De amandelen en brood in een vijzel of mixer verkruimelen en aan de saus voegen. Doe de saffraan erbij. Saus proeven en evt wat wijn erbij en of zout. Hierna de vis en schelpdieren in de pan en de saus aanlengen met bouillon. Als laatste wat peterselie erover versnipperen.
Reacties
Een reactie posten