vrijdag 30 maart 2018

Oopsie




Soms mis ik mijn broodje... gewoon iets om op te smeren, te beleggen en naar binnen te werken. 

De oopsie is een Kha alternatief voor dit gemis. Heerlijk als toast of tosti, als broodje voor je hamburger of shoarma maar ook gewoon zo met wat roomboter. 

Een oopsie is neutraal van smaak, als je ervoor kiest om het iets op te spicen dan voeg je er kruiden aan toe die je zelf lekker vindt. Ik heb gekozen voor onderstaand recept:

Ingrediënten:

  • 6 eidooiers 
  • 150 g roomkaas
  • 150 g Griekse yoghurt
  • 2 eetl lijnzaad, 
  • 2 eetl chiazaad
  • 2 eetl sesamzaad
  • 6 eetl zonnebloempitten
  • 1 eetl psylliumvezels
          De kruiden die ik gebruik ( maar leef je uit en experimenteer met je eigen kruiden).

  • 1 theelepel zeezout
  • 1 theelepel gerookte of gewone paprika 
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • wat peper naar smaak

  • 6 eiwitten stijfkloppen met 2 tl (wijnsteen) bakpoeder en een snufje zeezout


Meng alle ingrediënten,  behalve het eiwitmengsel in een kom en roer goed door elkaar.





Klop de 6 eiwitten stijf in een vetvrije kom














Voeg het geklopte eiwit aan het mengsel en vouw het er doorheen
Niet teveel "vouwen"  anders gaat de lucht uit het eiwit



zo ziet het eruit als het door elkaar "geroerd" is





Op een bakplaat voorzien van bakpapier maak je stapeltjes van ongeveer 2 eetlepels
oopsie beslag. Maak het met de bolle kant van een eetlepel wat plat en probeer er een
ronde vorm aan te geven.




Bak ze in een voorverwarmde oven op 150 graden 20-30 minuten
Kijk even of ze mooi van kleur zijn.
Zo blijven ze zacht als een broodje,wil je ze harder en brosser dan
bak je ze 50-60 minuten.





en OOPSIE daar is mijn oopsie

let op... omdat er geen conserveringsmiddelen  inzitten zijn de oopsies 2 dagen in de koeling goed te houden, maar je kunt ze natuurlijk ook invriezen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten