vrijdag 8 januari 2016

Tortilla de bacalao / kabeljauw omeletten

Dag 4 in Zuid Spanje. Vandaag maken we tortilla de bacalao, kabeljauw omeletjes. Omdat er nog een restje kabeljauw over was van gisteren besloten we deze te verwerken in de omelet. We noemen het omelet maar het is meer een oliebol :-). Hoe dan ook is het een smakelijke tapa of gewoon een lekker snackje. 

Ingrediënten 

Bloem 
3 eieren
Zout
Ui
Colorante of saffraan 
Peterselie 
Olie
Scheutje melk
Kabeljauw 

De kabeljauw wordt schoon gemaakt en de eventuele graatjes worden verwijderd. 
Snij de kabeljauw in kleine stukjes. 

Nu maken we het beslag van de bloem de eieren peterselie uien zout en de eieren. Het wordt ongeveer even dik als pannenkoeken beslag. 

Roer alles goed door elkaar en indien nodig doe je er een scheutje melk bij. 

Als laatste de kabeljauw en peterselie toevoegen en alles door elkaar roeren. 

Voor wat kleur en smaak gaat er saffraan of colorante bij. 

In een pan met voldoende olie worden de tortilla's gebakken. Dit gebeurd door een eetlepel beslag langzaam in de olie te laten zakken. 
Zodra ze bruin kleuren worden ze met behulp van een vork omgedraaid. 
Als beiden kanten goud/bruin gekleurd zijn worden ze uit de pan gehaald en op een bord voorzien van keukenpapier gelegd. 

Glaasje wijn of een potje bier erbij en smullen maar......

Que Aproveche 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen