woensdag 6 januari 2016

Lentejas / Linzen

Dag 2 van mijn culinair weekje in Zuid Spanje. 
Vandaag staan er linzen op het menu. Linzen zijn peulvruchten die al eeuwenlang gegeten worden omdat ze voedzaam zijn en tevens vullen. You love them or you hate them.....

Ingrediënten:

Linzen
1 paprika
2 kleine aardappelen 
1 ui
2 teentje knoflook 
Zout
Laurierblad 
Paprikapoeder 
Peper
Stukje hamlap
1 chorizo
1 bloedworstje (morcilla)
Stukje vetspek



Doe de linzen ( ongeveer een klein kopje per persoon) in een pan met ruim water. Voeg de linzen, de groenten en het vlees daaraan toe. Doe er wat zout en peper bij en het laurierblad. 


Laat alles koken voor ongeveer een uur maar in iedergeval totdat de linzen zacht zijn. Heb je een snelkookpan dan kan het in een half uurtje klaar zijn 


Haal daarna het vlees en de worsten uit de pan en zet het apart op een bord. 


Haal vervolgens de groente eruit en pureer dit met een staafmixer tot een puree. 
(Hierbij kun je een beetje komijn voegen als je van de smaak houdt)


Als dit allemaal gepureerd is dan doe je het terug bij de linzen die nog in de pan zijn gebleven. 


En Voilà klaar om te eten. Voor de liefhebbers, daar ben ik er een van, kan je op je eigen bord een scheutje azijn bij de linzen doen. Klinkt misschien vreemd maar des te lekkerder is het. 

Wat doen we met het vlees?
Dit wordt apart gegeten. Men noemt dit "pringa" een stukje vlees een stukje chorizo een stukje bloedworst en een stukje spek en dan met een stukje brood prakken tot het een pringa (prutje) wordt. Heerlijk met brood en met je handen eten mmmmh. Que Aproveche

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen