dinsdag 26 januari 2016

Carrillada de cerdo


Carrillada de cerdo ofwel varkenswangen, uhhhhh ja varkenswangen. Misschien vreemd maar wel lekker......
Varkenswangen kun je gewoon bij de slager kopen maar kijk uit wat je vraagt:  "slager heeft u varkenswangen?" Hahaha de mensen in de slagerij kunnen wat vreemd opkijken. 
Kortom varkenswangen, volgens vele koks een delicatesse. Mijn recept van varkenswangen is de Spaanse carrillada. 

Ingrediënten:

Varkenswangen 
2 uien
2 teentjes knoflook 
1 winterwortel
1 groen paprika
5 tomaten
2 laurierblaadjes
2 bouillonblokjes
2 eetlepels Marrokkaanse kruiden 
1 glas witte of rode wijn
1glas water 



Fruit de ui, knoflook, paprika en wortel (alles gesnipperd) in een beetje olie. 


Fruit alles goed aan en daarna doe je de gesnipperde tomaat en laurierblaadjes erbij. 


Voeg nu de bouillonblokjes toe en laat dit zacht worden met de deksel op de pan. 


Als het wat ingedikt is kan het vlees erbij. Strooi over het vlees ongeveer 2 eetlepels Marrokaanskruiden en roer alles goed door elkaar 


Voeg de wijn toe en laat het met deksel erop staan tot de wijn is ingekookt. Hierna voeg je een glas water erbij en laat het ongeveer 1 uur sudderen. 


Als het vlees zacht is en de saus ingedikt, is het klaar om te serveren. 

Wat serveer je hierbij? Dat kan vanalles zijn. Rijst, aardappelen of brood. Wat je er ook bij serveert het is verrukkelijk. 


2 opmerkingen:

  1. gaan we zeker proberen. Ik ken wel de varkenswangen maar niet op deze manier. Lijkt me heerlijk

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ze zijn heerlijk, laat maar weten wat je er van vond.

      Verwijderen