woensdag 6 januari 2016

Bacalao con tomate y huevo

Dag 3 van mijn weekje in Zuid Spanje. Vandaag is het 6 januari. Men viert hier 3 koningen. Deze dag ontwaken de kinderen met kloppend hart en vol verwachting wat de 3 wijzen uit het oosten hun gebracht hebben. Wij besluiten een wandeling langs het strand te maken want ondanks dat het winter is schijnt hier het " voorjaars" zonnetje volop. Thuis gekomen besluiten we kabeljauwfilet in tomatensaus te eten met een eitje. Een snel maar heerlijk gerecht. 

Ingrediënten 

Paprika
Ui
Knoflook
Wortel 
Kabeljauwfilet 
Olie
Pakje tomate frito
Eieren 
Scheutje witte wijn 



Snij de wortel, ui, knoflook en de paprika in stukjes of julienne. 



Braad dit aan in een pan met wat olie. 

Zodra het aangebraden is doe je de kabeljauwfilet erbij. 

De kabeljauwfilet heb je dan in kleine stukjes gesneden. Maar als je wilt kan het er ook in grote stukken bij. 


Doe er nu een scheutje wijn bij. 


Nu doe je het pakje tomate frito erbij  ( als je veel saus wilt kunnen dat er ook twee zijn ) 

Roer alles goed door elkaar en laat het zachtjes pruttelen tot de vis gaar is. 



Als laatste doe je er de rauwe eieren bij en laat dit met deksel op stollen. 


Heerlijk met brood of wat frietjes serveren 

Que Aproveche

Geen opmerkingen:

Een reactie posten