zondag 18 januari 2015

Bananenbrood met Gula Java


Bananenbrood gemaakt in de airfryer. Zelf heb ik hem nog niet in een conventionele oven gemaakt maar ik ga er vanuit dat dit geen probleem oplevert.
In de airfryer heb ik hem op 160 graden  25/30 minuten gebakken. Aangezien deze oven wat sneller gaat zou ik hem in een gewone oven op 175 graden ca 40/50 minuten bakken. Met een sateprikker even checken of hij van binnen gaar is. 


Ingrediënten:

150 gram roomboter
100 gram Gula Java ( kokosbloesem)
    1 theelepel vanille extract 
    3 eieren
160 gram volkoren tarwebloem
1/4  theelepel backing soda
1/2  theelepel bakpoeder
    1 theelepel kaneelpoeder
    3 kleine rijpe bananen 
  50 gram walnoten

Leg van de banaan en de walnoten wat apart voor de garnering. 




Mix de roomboter met een mixer romig en voeg daar de geschaafde Gula Java en de vanille extract bij. Mix dit alles goed. Hierna één voor één de eieren door de massa mixen tot alles goed gemengd is. 
De bloem zeven en samen met de backing soda (te koop oa bij de jumbo), bakpoeder en kaneelpoeder door je mengsel vouwen. (Niet mixen maar omroeren met een  spatel tot het geheel is opgenomen) 
Prak er ongeveer twee en half banaan doorheen. Vervolgens de  in grove stukken gehakte walnoten door je beslag roeren. 
Doe wat bakpapier in je bakvorm (6"x3")



en stort je beslag er vervolgens in. Als laatste versier je de bovenkant met plakjes banaan en wat walnoten. 

Bak je bananenbrood af tot hij gaar is. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten