Pangsit goreng

Gisteren weer sinds lange tijd pangsit goreng gemaakt. Een gehaktballetje gevouwen in een knapperig velletje en niet, zoals bij de Chinees, een knapperig vel met een inimini gehaktballetje :-)
Persoonlijk vind ik dat niet zo lekker en vraag me dan ook vaak af waar het balletje gebleven is. 
De pangsit goreng is een heerlijke snack op feestjes maar natuurlijk ook gewoon voor bij de buis. 

Ingrediënten

Loempiavellen
Gehakt 
Zout
Peper
Knoflook
Ketoembar
Djinten
Of wat je zelf lekker vindt

Kommetje water

Olie en een pan om in te bakken 


Snij de loempia vellen in vieren xodat je kleine plakjes overhoudt. Haal ze een voor een van elkaar af. 
Kruidt het gehakt en draai er balletjes van ong soepballetjes formaat. 
Neem een velletje in de hand en leg het balletje in het midden. Vouw een puntje naar elkaar toe en plak, met een beetje water op je vinger uit het kommetje, zodat je een driehoekje krijgt. Doop je vinger weer in het kommetje en vouw de twee andere puntjes van het driehoekje opelkaar. Zo ga je door tot het gewenste aantal. 

Doe ruim olie in een wok of hapjespan en bak ze daarin goudbruin. 

Eer ze met loempia saus ( of ieder andere rode saus die je lekker vindt) 

Selamat makan 


Reacties