vrijdag 8 februari 2013

Chorizo a la sidra


Ingrediënten

Olijfolie
Chorizo
knoflook in schijfjes
1/2 ltr Sidra

"Chorizo a la sidra" van oorsprong uit Asturias waar ze heerlijke cidra maken.

De chorizo die ik gebruik is een chorizo die nog rauw van binnen is, dus niet de chorizo die je gebruikt voor op de boterham.
Ze zijn in diverse maten te koop. Je hebt kleine rondjes maar ook aan een streng of in de vorm van een rookworst.

De kleine chorizos kun je zo laten, maar de grotere snij je in stukjes van 10 cm. Prik de chorizo in met een vork zodat hij bij het bakken niet klapt. wil je liever kleinere hapklare  stukjes dan snij je de chorizo in schijfjes, niet te dun de chorizo slinkt namelijk nog in de pan.

Aan de slag....

Doe de olijfolie in een pan en fruit hierin de knoflook, leg daarna de chorizo er in. Bak de chorizo aan en giet vervolgens de  sidra  over de chorizo totdat de chorizo onder staat. Laat het nu goed inkoken.
Na ongeveer 30 minuten is het gerecht klaar. Heerlijk als tapa bij een drankje met patatas bravas en wat brood.

Heb je geen sidra dan kun je deze vervangen door rode wijn. De Sidra is te koop in de Spaanse winkel.







Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen