vrijdag 8 februari 2013

Alioli

Deze "mayonaise" of saus, is enorm populaire. Hij wordt dan ook gegeten bij vis, vlees en groenten maar ook
gewoon op brood met een goed glas wijn.
Alioli werd vroeger geheel handmatig gemaakt en zonder ei tegenwoordig gebruiken we daar een staafmixer voor en voegen we er een eitje bij voor de binding
Hoewel de alioli tegenwoordig overal te koop is, is er niets lekkerder dan hem zelf te maken. Belangrijk is dat de ingrediënten op kamertemperatuur zijn.

ingrediënten voor 1 kopje Alioli

1 eigeel 
1/4 ltr olie olijf of zonnebloemolie (olijfolie kan soms een te sterke smaak afgeven)
1 teentje knoflook 
1 lepeltje azijn  of citroensap
snufje zout

doe alle ingrediënten in een
hoge doorzichtige beker. Zet de staafmixer op de bodem van de beker en zet de staafmixer aan. Blijf de mixer op de bodem drukken tot dat het een dikke substantie wordt. dan pas kan je hem langzaam omhoog en weer omlaag drukken.

De hoeveelheden kan je natuurlijk verdubbelen of naar smaak aanpassen. 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten