zaterdag 15 december 2012

Calamares al Ajillo


Inktvis, je houdt ervan of je vindt het helemaal niets...
Er zijn honderden inktvis gerechten, inktvis kun je: stoven, bakken, grillen, paneren, vullen noem het maar op.

Calamares al Ajillo  heeft eigenlijk weinig om handen, door al zijn eenvoud is het een lekker gerecht en wil ik het jullie niet onthouden.
Temeer omdat mijn zusje me vroeg een inktvis recept te plaatsen en dan niet de alom bekende Calamares à la romana (gebakken inktvis ringetjes).

De inktvis tubes lenen zich hier goed voor, je kunt ze bij elke vishandel kopen. Uiteraard kun je ook de in ringen gesneden inktvis hiervoor gebruiken als ze maar rauw en niet bereidt zijn.

Ingrediënten:


600 gr Inktvis
 knoflook
peterselie
olijfolie
scheutje witte wijn

Snipper de knoflook en bak op laag vuur, voeg hierbij de schoongemaakte inktvis, in ringen of stukjes gesneden, en bak ze mee.
Voeg nu de wijn toe en laat een het een paar minuten meekoken.
Als laatste voeg je de gesnipperde peterselie toe en het is klaar om te serveren.





Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen