zaterdag 31 maart 2012

Salpicon de marisco




Salpicon de marisco is een heerlijk frisse "salade" die heel goed bij een BBQ geserveerd kan worden.
Salpicon de marisco is een mengsel van zeevruchten en groenten.
De verhoudingen moeten ongeveer gelijk zijn maar dat hang natuurlijk geheel af van de smaak van een ieder.

Variaties ten overvloede..... met olijven zonder olijven, met mayonaise of  met olijf olie en azijn.
Mijn voorkeur gaat uit naar de variant met Olijfolie en Azijn.



Natuurlijk staat of valt alles met de kwaliteit van de producten en ook hier proef je een goede Olijfolie. De olijfolie haalt het gerecht op en en laat de smaken tot hun recht komen.

- Groene paprika
- Komkommer
- Ui
- Tomaat


Dit zijn de basis ingrediënten voor een picadillo. Picadillo is de in gelijke stukjes gesneden groenten. Breng alles samen in een grote kom en men het goed door elkaar.

Hierbij voeg je naar smaak
- garnalen
- mosselen, gekookt
- inktvis ( is in blik te koop)
- krabsticks in stukjes gesneden

De garnalen en gekookte mosselen zijn te koop bij bijv de Ah in kant en klare pakjes net zoals de krabsticks, de inktvis heb ik alleen nog gezien in speciaal zaken.

Als je alles in de kom door elkaar hebt gehutseld maak je het af met een flinke scheut lekkere olijfolie,  azijn en wat zout.
Uiteraard kun je ook gaan voor de mayonaise variant, dan voeg je er  mayonaise aan toe.
Zet het weg in de koelkast, hierdoor blenden de smaken en wordt het een lekker fris gerecht.

De basis van dit gerecht, "picadillo" is op zichzelf al een heerlijke salade, doe hier desnoods een blikje tonijn door en maak het af met olijfolie en azijn. mmmmmhhhhh   een heerlijk en makkelijk gerecht die het altijd goed doet onder de gasten.



QUE APROVECHE 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten